Je kunt op internet een (Engels) blog vinden dat heet "Eccles is saved". Het blog is humoristisch/satirisch in de beschrijving en becommentariëring van kerkelijke gebeurtenissen.
Om er u kennis mee te laten maken. Vertaal ik hieronder tweevan de laatste blogszaterdag 20 januari

Paus Franciscus gaat in een baan om de aarde

We hebben al lang gezien dat de paus een beetje uitgekeken is op planeet aarde en dat hij het merendeel van zijn goed werk (bijv. het ontwikkelen van een nieuwe katholieke leer, huwelijken, uitvaarten, massa-wijding van journalisten tot priester enz.) doet, terwijl hij in de PopeJet vliegt. Het feit dat hij 35.000 voet boven het grootste deel van zijn kudde is, geeft hem een prettig gevoel en ook een “air” van gezag.

Voor hem is nu de tijd gekomen om terra firma helemaal te verlaten. Het aanvankelijke plan was om voor altijd rond de wereld te vliegen in de PopeJet maar daarvoor zou regelmatig bijtanken tijdens de vlucht nodig zijn. Daarom is de enige redelijke oplossing voor paus Franciscus om de eerste paus in de ruimte te zijn!

Pastoor C. Mennen
e-mail: info@mennenpr.nl
cui resistite
home

liturgie

getijdengebed
preken
voordrachten

vrijmoedig commentaar

ons geloof

documenten


"Nu verklaar ik u man en vrouw - waar "u ook bent!

Er is veel over gesproken om ruimtereizen beschikbaar te maken voor allen – welnu, voor allen die het zich kunnen veroorloven, voornamelijk door Richard Branson, die er niet eens in geslaagd is treinreizen beschikbaar te maken voor allen. De katholieke Kerk is er om voor de hand liggende redenen op uit te profiteren van het merk Virgin en de paus heeft er mee ingestemd “het sacrament van uw keuze” te voltrekken voor iedereen die op het PausStation opdaagt.

De pauselijke vlucht naar Chili was erg productief, want in aansluiting op het huwelijk/zegening van het huwelijk van/de regulering van het huwelijk van de Hoofd Trolley Commandant Carlos Ciufardi Elorriaga en Plaatsvervangend Zwemvest Demonstratrice Paola Podes Ruiz, die 8 jaar nodig hadden gehad om tevergeefs naar een kerk te zoeken, in aansluiting daarop leidde de paus ook de uitvaart van een passagier die gestorven was, of minstens niet helemaal gezond, voordat zijn lichaam over de Andes werd uitgeschoten.

Tussen haakjes, er wordt beweerd dat de reden dat de paus H.T.C. Elorriaga uitkoos voor een huwelijksplechtigheid, was dat dit de eerste heteroseksuele steward was die de heilige vader ooit was tegengekomen.

Ondertussen worden de ouderwetse aardgebonden priesters nu aangespoord hun kerken te sluiten en te investeren in privé vliegtuigen. vooral omdat er nu een grote vraag van katholieken voor “stunt”-huwelijken. Voor een kleine vergoeding zal uw priester er zelfs mee instemmen met u een parachutesprong te maken terwijl hij ondertussen de huwelijksdienst houdt.

Hoe dan ook, dit hele verhaal heeft paus Franciscus bevestigd als “de man aan de top”, en niemand heeft het minstens twee dagen niet over Liliannes Ploumen gehad. En dat was waarschijnlijk de bedoeling van het hele gebeuren.

"Denk eraan, in de ruimte kan niemand u horen schreeuwen. En dat is goed zo...Donderdag 18 januari 2018

Hoe een paus medailles moet uitreiken.

Dit is de laatste aflevering van de zelfhulpgids “Hoe ben ik een goede paus?”, bedoeld om diegenen van onze lezers te helpen die plotseling merken dat ze op de Stoel van St.-Petrus terecht gekomen zijn.

Welnu. als paus heb je heel wat plakettes die je aan je vrienden kan geven. Bij voorbeeld, de Badge for Amoris Laetitia Learning en Study (BALLS) [de speld voor de studie van Amoris Laetitia). Die is voor hen die het zonder vragen te stellen volledig eens zijn met alles wat er in Amoris Laetitia staat en die agressief worden als iemand om enige uitleg vraagt.

Eveneens, de St. Ignatius Medal for Profoundly Lecherous Explnations (SIMPLE) [ St.-Ignatius Medaille voor erg wellustige uiteenzettingen]. Die is voor jezuïeten die stellen dat ondeugendheid – speciaal tussen leden van het zelfde geslacht – werkelijk in orde is; terwijl de Franciscus Orde van de Logica (FOOL) gaat naar hen die er ondanks alle tegenstand aan vasthouden dat 2+2=5.

"Kijk, de paus houdt van mij"

Er zijn ook nog enkele oudere onderscheidingen die uw meer rigide voorgangers hebben ingesteld. Bijvoorbeeld de Pauselijke Ridderorde van de H. Gregorius de Grote. Die moet u in een goodiebag geven aan bepaalde vooraanstaande personen die u komen bezoeken, tegelijk met een chocolade afbeelding van Martin Luther, een exemplaar van Amoris Laetitia en een komische rode neus.

Welnu, als paus bent u een erg druk man en moet u een heleboel andere plichten waarnemen. Blijkbaar bent u erin geslaagd wat tijd uit te sparen door iets van het bidden en het mediteren af te doen maar u moet nog wel uw platina  status als “regelmatige vlieger” hooghouden, en uw onbeantwoorde correspondentie inhalen – enkele kardinalen wachten al meer dan een jaar op antwoord.

Daarom delegeert u de goodiebag aan een van uw lakeien die er zich blijkbaar niet druk over maakt de referenties te checken van de mensen die ze ontvangen. En hier ligt het probleem.

"De Paus houdt ook van mij!"


Onder de gelukkig ontvangers van uw laatste reeks medailles waren vijf voorstanders van euthanasie, vier folteraars, drie waren er crimineel, twee seriemoordenaars en een aborteur in een perenboom. Welnu dat is tamelijk normaal als je erop staat politici onderscheidingen te geven. Maar het is wel gênant.

Uw critici zullen gaan zeggen: “De paus moet de onderscheiding intrekken. Hij is de eindverantwoordelijke. Wij denken trouwens dat hij niet erg pro-life is. Herinnert u zich Emma Bananas?”

Uw fans zullen zeggen: “Natuurlijk wist hij er niets van en komt hij er nooit achter, als hij de krant niet leest. Trouwens hij heeft het nu veel te druk met feesten in Chili, en is het u niet opgevallen dat het steeds dezelfde mensen zijn die kritiek hebben op de paus?  Die starre lieden die geloven in de christelijke leer! Hebt u America’s laatste onderzoek niet gelezen waarin 99 % van de vrouwen die nooit naar de kerk gaan, zeggen dat hij een levende heilige is. Nu wegwezen. Ik moet piano studeren.

Piano spelen versus populum zoals aanbevolen door Vaticanum II


En u? Wat gaat u doen? Waarom, niets natuurlijk. U bent in Chili waar ze geen internet hebben, of kranten of telefoons. En op het moment dat u weer terug bent, zal er wel weer een nieuw schandaal zijn om het volk te vermaken. Goed gedaan.