Pastoor C. Mennen
e-mail: info@mennenpr.nl
cui resistite
home

liturgie

getijdengebed
preken
voordrachten

vrijmoedig commentaar

ons geloof

documenten


Donderdag, 21 Juni 2018

Franciscus geeft toe: "Ik wist niet dat ik de paus was."

Nadat hij ontkend had ooit klachten te hebben ontvangen over de activiteiten van bisschop Barros in Chili, en nu, zeer onlangs dat hij de vijf Dubia van kardinaal Burke en zijn collega’s had ontvangen, is paus Franciscus uiteindelijk gekomen met een overtuigende verklaring.

“Totdat ik het nieuws in de krant las”, legde hij uit, “realiseerde ik me niet dat ik de paus was. Ze hadden me verteld dat ik, omdat ik zo impopulair was in Argentinië, een sabbatical moest nemen in Rome, maar ik had nooit gedacht dat ik de topbaan had. Stel u mijn verbazing voor toen de Tablet aankondigde dat ik de paus was!


Zoals ik al eerder schreef, kun je op internet een (Engels) blog vinden dat heet "Eccles is saved". Het blog is humoristisch/satirisch in de beschrijving en becommentariëring van kerkelijke gebeurtenissen. Hoewel je ze het best in het Engels kunt lezen, vertaal ik hieronder nog eens twee van de laatste blogs. Enige kennis van de kerkelijke actualiteit met name rond de paus is vereist.
 
Klaarblijkelijk was er en grote stapel onbeantwoorde klaagbrieven, aanvragen voor verheldering enz., allemaal geadresseerd aan “DE PAUS”, en Franciscus had zich vijf jaar lang afgevraagd waarom niemand ze had open gemaakt. “Hetzelfde geldt voor de elektriciteits- en gasrekeningen”, voegde hij er aan toe. We zitten al enkele jaren in het donker en we leven van afhaalmaaltijden omdat het gas en elektra zijn afgesloten. Wanneer de paus, waar hij ook is, opduikt, hoop ik dat hij actie onderneemt zoals excommunicatie van de leden van het energiebedrijf van Rome.”

Deze uitspraak van de paus heeft tenminste een einde gemaakt aan de verdenking dat kardinaal Baldisseri, de bekende verzamelaar van andere boeken van het volk, de pauselijke post had onderschept. Baldisseri zelf heeft toegegeven dat hij het te druk had met het manipuleren van de aankomende Synode voor de Jeugd in Rome. “Ik heb al uitgewerkt wat de jonge mensen gaan beslissen,” zei hij, en ik heb er nog geen een ontmoet. Hoe zou ik tijd gehad moeten hebben om naar de correspondentie van de paus te kijken?”

LAATSTE NIEUWS: God zegt: “Ik heb nooit een gebed van paus Franciscus ontvangen. Ik heb er net over in de krant gelezen.


maandag, 18 Juni 2018

Paus Franciscus verandert zijn medicatie

Na verschillende jaren waarin hij zichzelf CUPICHON, MARTINEX, SPADARINE, COCA-PALMERIOL, en gelijksoortige vergiften toediende, die bij de heilige vader hebben geleid tot twijfelachtige visies op pro-life onderwerpen, homoseksualiteit en dergelijke, heeft paus Franciscus een nieuw voorschrift van zijn dokter ontvangen met daarin wondermedicijnen zoals BURKEMIN, SARAHOL, en SCHNEIDERONE.
"Dubia? I zie geen Dubia."
De resultaten waren opzienbarend. Paus Franciscus heeft zich uitgesproken tegen ouderschap voor homoseksuelen (goddeloos) en tegen abortus (lijkt op de eugenetica van de nazi’s). Maar enkele weken te laat om Ierland en Argentinië te redden, maar ere wie ere toekomt.

Dit kan het keerpunt worden in de katholieke Kerk. Zal Emma Bonino geschrapt worden van de kerstkaartenlijst van Franciscus? Zal pater James Martin naar Rome ontboden worden voor een flink pak slaag (nee, dat vindt hij waarschijnlijk fijn)? Zal Scalfari de bons krijgen? Zullen de dubia eindelijk beantwoord worden? Kunnen de klimaatverandering, de bevrijdingstheologie en gelijksoortige onderwerpen vervangen worden door een nieuwe nadruk op de katholieke leer?

"Ik voel me als herboren!" zegt Franciscus.
"Wij denken dat dat het kwam door de SPADARINE dat hij naar iedereen scheeuwde!."
Natuurlijk er zijn andere wondermedicijnen op de markt die paus Franciscus misschien wil proberen. Hij moet DOLANINE maar mijden want het zorgt ervoor dat de patient voortdurend als een gek lacht; ook TOBINOL is er in twee variaties: een ervan is weldadig terwijl de andere variant tot vreemd gedrag leidt later op de avond; en dan de tinctuur van ROSICA leidt tot aggressie en paranoia; tenslotte het slikken van ZUHLSDORFIA leidt tot duidelijk excentriek gedrag maar is in de grond gezond…. 
De vreselijke effecten van DOLANINE.Veel geluk, heilige vader!